Бруно Резенде и Неймар обединиха сили в благотворителна кампания (видео)

Бруно Резенде и Неймар обединиха сили в благотворителна кампания (видео)

Бруно Резенде и Неймар са звезди от световна величина в спортовете си. В дните на изолация от пандемията от коронавирус обаче те са като всички останали и се стараят да направят тези моменти по-леки за нуждаещите се. 

Олимпийският шампион от Рио 2016 и футболистът на Пари Сен Жермен обединиха сили с приятелите си - сърфиста Габриел Медина, певеца Тиагуиньо, актьора Рафаел Зулу и телевизионния водещ Лусиано Хък, за да съберат средства за социално слабите общности в Бразилия, и най-вече в Рио де Жанейро. 

"Започнахме тази акция в края на март с малка група приятели и събрахме вече стотици хиляди евро. Надяваме се, че и доста компании ще се присъединят и към нас, тъй като искаме да подкрепим най-нуждаещите се, като тези, живеещи във фавелите, които не могат да си позволят дори да си купят сапун, за да се борят с вируса. Искаме да насърчим културата на даряване в тези моменти на несигурност и страдание", споделя Бруно в интервю за сайта на Европейската конфедерация по волейбол.  

"Прекарвам дните на изолацията сам в апартамента си. Ежедневно тренираме със съотборниците ми през Zoom за около час, а през останалото време, чета книги и гледам сериали - най-вече на спортна тематика. Знам, че волейболът не е толкова важен при сегашните обстоятелства. Това, което ми липсва повече, всъщност, е усещането за взаимодействие със съотборниците ми - тъй като сме като едно голямо семейство. Липсва ми и моето собствено семейство вкъщи в Бразилия", продължава той. 

"Надявам се животът да се нормализира скоро и след като това се случи, аз съм уверен, че ще успеем да оценим още повече онези малки неща, които винаги приемаме за даденост и които ни липсват толкова много през този труден момент", е посланието на Бруно към феновете.

BGvolleyball.com

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички