Ферари ще направят всичко по силите си сезонът във Формула 1 да се състои

Ферари ще направят всичко по силите си сезонът във Формула 1 да се състои

Босът на Ферари Матиа Биното заяви, че италианският отбор ще направи всичко по силите си, за да помогне на Формула 1 сезон 2020 да успее да се състои. Това обещание включва всички предложения на Либърти Медия за "гъвкави" условия за провеждане на стартовете до края на годината.

"Всички знаем, че по правилник един сезон може да се състои с минимум осем Гран При надпревари. Формула 1 обаче се нуждае от много повече, за да успеем да съхраним всички отбори, зависещи от парите, идващи от телевизионните и рекламните права. Със сигурност сме готови да направим всичко по силите си и ще подкрепим всички предложения от Либърти Медия за "гъвкави" условия за провеждане на надпреварите до края на годината", обеща Биното.

"Варианти като скъсени уикенди, двойни състезания и много други са възможни. Сега не е моментът за политика, а вместо това всички заедно трябва да преодолеем тази световна криза. Убеден съм, че управниците във Формула 1 са точните хора за това и ще се справят с нашата подкрепа“, завърши босът на Скудерия. 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти