Ей Джей проплака: Световните медии не ме уважават!

Ей Джей проплака: Световните медии не ме уважават!

Световният шампион на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа проплака, че не получава нужното уважение от световните медии.

“Миналата година беше труден момент в кариерата ми. Като британски боксьори, ние никога не получавам нужното уважение от световните медии, които до известна степен се управляват от САЩ. Американците си се грижат за американците. Така че, когато загубиш… премаш предизвикателството, целта е да спечелиш на 100%”, заяви той.

Джошуа почувствал, че е напълно отписан след шокиращото си поражение от Анди Руис-младши през юни 2019 година. Тогава Ей Джей беше посъветван от мнозина да се откаже от незабавен реванш, но той упражни правото си и поиска такъв.

Втория път, през декември 2019 година, Антъни доминира над Руис и съдиите единодушно му присъждат победата в 12-рундовата битка.

“Чувствах го и все още твърдя, че всички ме бяха отписали. Казваха ми, че трябва да съм луд да се кача на ринга за този реванш. Подобни неща говореха и някои от моите идоли. Аз обаче знаех, че най-доброто нещо, което можех да направя в Саудитска Арабия, е да докажа на себе си, че независимо от това какво говорят моите идоли или експертите, никой не може да върви срещу вътрешното ми усещане. Ето защо в края на двубоя има клип, където Еди скача, мениджърът ми Фреди също скача, а аз някак си стоя там. Спомням си, когато казах, че когато спечеля “всички трябва да ми се поклонят”. Така това беше моят императорски момент.”

Той също така разкри, че успява да поддържа форма по време на карантината, докато се подготвя за мача си срещу Кубрат Пулев, но също така използва почивката, за да прекара време със семейството си.

"Въпреки че има огромен отрицателен ефект от случващото се, положителното, което трябва да вземете от него, е времето, прекарано със семейството. И така, освен ежедневната суматоха и тренировките, времето със семейството стана мой приоритет", завърши Антъни Джошуа.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти