Гледай на живо

Гледайте на живо мачовете в Шампионската лига тук!

Откриват официално БФБ е-баскет лигата тази вечер

Откриват официално БФБ е-баскет лигата тази вечер

Електронното първенство на Българска федерация по баскетбол БФБ е-баскет лига ще бъде открито официално тази вечер в 19:00 часа с мач между Йордан Минчев от „Левски Лукойл“ и Антон Диков от „Чавдар Троян“. Двубоят ще бъде излъчен на живо от студиото на телевизионния канал ТВ1, където ще бъдат и двамата баскетболисти. Това съобщи ръководителят на проекта БФБ е-баскет лига Виктор Кирков.

„Изключително съм благодарен на Румен Ковачев от ТВ1 за бързата реакция и готовността да приеме в телевизионния си канал иновативен продукт като нашия. Петнадесет минути преди началото на мача ще има студио, в което заедно с администратора на лигата Виктор Владов ще разясним на зрителите правилата на играта и ще споделим подробности около създаването й“, каза още Кирков. Той допълни, че Българска федерация по баскетбол вече официално е дала разрешение на „Нова телевизия“ и „Канал 3“ за излъчване на репортажи от БФБ е-баскет лига.

„Всеки ден ще се играят 128 мача от турнира и средно над 90 от тях ще са между живи геймъри. Невъзможно е за един телевизионен канал да обхване целия поток от информация свързан с лигата. Затова водя разговори и със спортен канал, който евентуално да започне излъчвания на БФБ е-баскет лигата на живо от следващата седмица. В момента създаваме напълно нов и непознат за България продукт. Затова го предоставяме безвъзмездно за излъчване на телевизионните канали“, сподели още ръководителят на проекта

Над 200 геймъри ще участват в БФБ е-баскет лига
Над 200 геймъри ще участват в БФБ е-баскет лига


Телевизионният канал ТВ1 се разпространява чрез най-големите регионални кабелни и цифрови оператори, интернет и IPTV на територията на цялата страна.

Освен Минчев и Диков, в тяхната Дивизия 3 на шампионата личи още едно име с опит с националния екип и отлични прояви в НБЛ този сезон – Александър Матушев от „Ямбол“. Дивизии близнаци са 8 и 10 – в тях има по един от братята в „Спартак“ (Плевен), съответно Мартин и Николай, по един талант от ЦСКА в А група – Димитър Генов и Емилиян Грудов, и по един играч от „Чавдар“ (Троян) – Николай Пенчев и капитанът Тодор Колев.

С нетърпение чака да разбере кои са противниците му и звездата на националния отбор и състезател на гръцкия гранд „Олимпиакос“ Александър Везенков, който попадна в Дивизия 5. С непознати съперници ще се срещнат и Костадин Лазаров от „Ямбол“ в Дивизия 14 и Милен Дудев от „Рилски спортист“ в Дивизия 15. Силна ще е конкуренцията в Дивизия 6, където попаднаха Мартин Стефанов от „Черно море Тича“ и Даниел Запрянов от „Славия“.

„Чужденецът“ сред геймърите в НБЛ Михайло Секулович от „Балкан“ ще се бори да продължи напред след първата фаза в конкуренцията на младия Даниел Лозанов от „Славия“ в Дивизия 9. Интересно ще е и в Дивизия 13, където попаднаха Ивко Ивков от „Балкан“ с нежната конкуренция на националката от „Септември ‚97“ Константина Какогияни, която ще играе със „Славия“ и Виктор Аврамов от ЦСКА. В Дивизия 4 Николай Михайлов от „А1 Академик“ (София) и Борислав Русинов от „Рилски спортист-2“ също ще се борят за място в следващата фаза.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти