Гледай на живо

Ботев (Пд) запази шансове за реванша, ВАР отмени дузпа за "канарчетата" в края на мача - на живо от Атина след 2:1 за Панатинайкос

Людмил Найденов: 10 отбора в Суперлигата и Висшата лига е оптималният вариант

Людмил Найденов: 10 отбора в Суперлигата и Висшата лига е оптималният вариант

Решението за бъдещия формат на волейболните първенства при мъжете в първата и втората група у нас, съответно Суперлигата и Висшата лига, бе отложено за по-късен етап, като ще бъде взето от УС на БФволейбол след дискусия с всички клубове-участници.

Ето какво каза за BGvolleyball.com мениджърът на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) Людмил Найденов по темата:

"Моето мнение е, че 10 отбора в Суперлигата и 10 отбора във Висшата лига е оптималният вариант с оглед на настоящата ситуация. Така ще има много по-голямо качество на мачовете и нивото ще се вдигне. Първите осем участват в плейофи, деветият играе плей-аут, десетият изпада. Този формат да бъде и за двете групи – и Суперлигата, и Висшата лига.

Определянето на отборите в първата и втората група може да стане по два основни начина.

При първия вариант, десетте отбора в Суперлигата се формират на базата на класирането от настоящия сезон, като единадесетият и дванадесетият изпадат. Двата изпадащи от елита, заедно с първите четири състава от подреждането в двете предварителни групи във Висшата лига оформят десетицата на втората лига.

При втория вариант дванадесетте отбора от Суперлигата и първите четири от двете предварителни групи на Висшата лига биват разделени на пет групи по четири тима. Играе се турнир. Първите два от всяка група оформят десетицата на Суперлигата, вторите два оформят десетицата на Висшата лига."

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички