Генерал Мутафчийски се разчувства, обяви кое е най-ценното дарение до този момент (видео)

Шефът на кризисния щаб генерал Мутафчийски обяви, че български граждани и фирми са дарили милиони на различни болници и здравното министерство за борбата им с коронавируса. Сред тях се включиха и редица футболни и спортни деятели – собственици на клубове, президенти, футболисти и други спортисти.

Генерал Мутафчийски обаче обяви, че за него най-ценното дарение е това на баба Надие от исперихското село Печеница. 80-годишната жена даде цялата си пенсия на болницата в Исперих, а жестът трогна цяла България.

„Към болниците се стекоха огромни средства – над милион към някои болници. Знаете особено трогателната вчерашна история на бабата от Исперих, която дари пенсията си за болницата в Исперих. Всъщност големината на даренията не се определя от размера... според мен. Това дарение на тази баба е най-ценното, което мога да чуя в тази кампания. Но така или иначе има безпрецедентна мобилизация в обществото. Което значи, че обществото е мобилизирано и мотивирано да се справи със ситуацията”, прочувства се генералът на днешната си пресконференция.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички