Шоко: Локо (София) има големи шансове да се върне в елита

Шоко: Локо (София) има големи шансове да се върне в елита

Шоко бързо успя да навакса и се превърна в основна фигура в състава на Локо (София). Ето какво каза той пред "Тема Спорт":

63 Локомотив (София) - Ботев (Гълъбово)

Шоко, как компенсираш липсата на футбол?

- Трудно, но няма как. С големия ми син, който е на 11 години, играем футбол на Плейстейшън. А понякога и ритаме в коридора, бия му удари (смее се). Нали нямаме право да излизаме и тренировките ги правя у дома. Трябва да поддържаме никаква форма, не може да спираме. Малкият син, който е на 4 години, също тича покрай топката. Гледам много филми през "Нетфликс". Хубаво е, че поне съм със семейството си. Съпругата ми е бременна и чакаме трето дете през август. Дано восичко това с коронавируса отмине по-бързо.

Излизаш ли някъде навън, поне да потичаш?

- Не. Заради съпругата ми не смея, защото е много опасно. Много време стана и играта ми липсва много. Не мога да издържам без топка. Но така е по цял свят.

Може ли да се прибереш в Бразилия?

- Има го този вариант. Ще изчакам да видя какво ще се реши за първенството. Ако не се доиграва и няма как да водим занимания, най-вероятно ще си тръгна, докато нещата се оправят. До 13 май има доста време. Собственикът ни каза на мен и на Том, че, ако искаме и решим, няма проблем да разтрогнем договорите си и да си тръгнем. Но ще видим как ще се развият нещата. Ще изчакаме.

Как е семейството ти в Бразилия, какво е положението там?

- Засега всичко е наред с моята фамилия. Пазят се, спазват мерките. Но в Бразилия има много повече случаи на коронавирус. Все пак сме и доста по-голяма страна като население. А и знаеш, че на някои места хигиената не е на много високо ниво. Повечето мерки са същите. Най-големият проблем за Бразилия дойде от карнавала в Рио, защото тогава имаше хора от цял свят, пътуващи от Китай, Европа, Америка, и стана ужасно.

Какво е твоето мнение за това как трябва да завършат първенствата у нас?

- Аз искам мачовете да се изиграят. Локо има големи шансове да се върне в елита и го заслужава. Надявам се всичко да отмине бързо и да се вземат правилните решения. Мечтая да играя с тима в елита.

Финансово как са нещата в Локо (София)?

- Всичко е наред. Говорихме за намаляване на заплатите, което е нормално. Не сме само ние. Всички отбори ще взимат по-малко пари.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти