Марк Кавендиш разказа за борбата си с клиничната депресия

Марк Кавендиш разказа за борбата си с клиничната депресия

Британският колоездач Марк Кавендиш призна, че страдал и от депресия преди няколко години, но вече е я преодолял и е напълно здрав. 34-годишният Кавендиш каза в интервю за вестник "Таймс", че "не само физическото му здраве е пострадало през последните две години".

"Борих се доста тежко и с депресия през това време. Бях диагностициран с клинична депресия през август 2018 година. Не приемах никакви лекарства, но получих помощ. Беше трудно за мен", добави британецът. Кавендиш, световен шампион в бягането на часовник от 2011 година, има 30 етапни победи в Обиколката на Франция.

Първо той беше диагностициран с инфекциозната мононуклеоза (жлезна треска) през 2017 година и отново през 2018-а, заради което пропусна много състезания. Инфекциозната мононуклеоза (жлезна треска) е често срещано вирусно заболяване, което се характеризира с висока температура, главоболие, отпадналост, загуба на апетит, възпаление на гърлото и увеличени лимфни възли по цялото тяло.

Кавендиш, който не участва в миналогодишния "Тур дьо Франс", заяви, че вече е преодолял здравословните проблеми и се надява да бъде част от новия си отбор "Бахрейн-Макларън" през сезон 2020, който в момента е прекратен заради пандемията от коронавирус. "Вече съм добре - е, доколкото мога да бъда. Хубаво е да преодолея всичко лошо. И сега търся позитивите. Отново е неизвестно кога ще мога да се състезавам, но аз живея с това чувство в последните две години", заяви Кавендиш.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти