Георги Иванов лекува травми в пандемията

Георги Иванов лекува травми в пандемията

Рекордьорът на България в тласкането на гюле Героги Иванов намери полза от коронавирус изолацията. 35-годишният ветеран ще лекува стара травма в рамото, заради която не успя да разкрие своя пълен потенциал през миналата година.

“Имам болежки, които се надявам да отшумят по време на пандемията. С тези проблеми нямаше как да тласкам силно миналото лято. Опитах да възстановя рамото с тренировки, но не става. Сега ходя понякога на стадиона в Сливен или в парка, която позволява времето. Залите не работят. Реално не съм хващал гюлето от месец“, призна пред “България днес” Георги Иванов.

Ветеранът ще гони участие на четвърта олимпиада. Той все още не е покрил норматива за квота, но се надява догодина да е в топ форма.

“Когато преместиха олимпиадата, я карам малко по-айляк – шегува се Жоро Гюлето. – Но целта ми е ясна – да покрия норматив.”

Застояването не е проблем за състезателите в тласкането на гюле. При тях повечето килограми означават допълнителна мощ.

“При мен не е точно така. Имам две дискови хернии и протрузия. Гледам да не качвам над 133 кг, защото след това усещам болка. Сега в тази пандемия дори съм свалил”, допълва Георги Иванов.

bgdnes.bg

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти