Вера Маринова с интересни коментари за Олимпиадата догодина, пандемията и мерките, които се взимат

Вера Маринова с интересни коментари за Олимпиадата догодина, пандемията и мерките, които се взимат

Легендарният глас на коментара на художествената гимнастика Вера Маринова даде своето мнение  за отлагането на Олимпиадата в Токио за следващото лято, това, новите тенденции в художествената гимнастика и това, което можем да очакваме в японската столица догодина. Маринова е участничка на три световни първенства по художествена гимнастика, в които е носителка на две световни титли (1969 и 1971), както и на бронз през далечната 1967-ма.

"„Олимпийските игри са видели какво ли не – атентата в Мюнхен 1972 година, бойкотите в Москва 1980 и Лос Анджелис 1984, скандали за допинг, за корупция, но това никога не е било. Аз дълбоко, дълбоко съчувствам на града – домакин и на японците като нация, защото ги преследва много зла съдба. Те трябваше да чакат 24 години след като ОИ насрочени да се състоят там за 1940 година бяха отложени заради началото на Втората световна война. Сега поне трябва да чакат само година, година и половина. Представете си каква колосална финансова и икономическа загуба означава това. Те вложиха милиарди в подготовката“ това заяви специално за БНР легендарната спортна журналистика Вера Маринова.

Гласът на художествената гимнастика от години живее в Англия заедно със съпруга си Джон Аткинс, който дълги години ръководеше световната аеробика.

„Икономическата криза е неминуема. Тя ще удари най-много най-слабите. За спорт ще могат да мислят само тези страни, които оцелеят в това финансово цунами. Няма спорт, който да процъфтява без мощна финансова подкрепа или на държавата или на мощни спонсори.

За едни отлагането на Игрите ще бъде прекалено дълго време, а за други прекалено кратък.

В художествената гимнастика специално, мисля, че ще видим едно доста по-различно поколение от страна на нашите съпернички. Много се надявам, че нашият отбор ще остане такъв, какъвто е. Обръщам внимание на това, че ансамбълът, където ние сме най-силни е в най-трудна ситуация. Едно е да тренираш, ако си индивидуален състезател и да се опиташ да намериш най-добрите начини да поддържаш кондиция, друго е да си елитна състезателка в ансамбъла. Ансамбъл не може да се тренира виртуално“ сподели още Вера Маринова и допълни:

„Мисля, че на Игрите в Токио Ирина Винер ще заложи на бъдещето. Сегашното поколение на звезди в индивидуалното състезание няма да доживее до тогава. Със Солдатова всички знаем какво стана. Тя вече се отказа. Сестрите Дина и Арина Аверени също проявиха признаци на дълбока  умора и травми. Мисля, че това поколение, което излезе на сцената на световното първенство за девойки в Москва миналата година  с Кармаренко на първо място ще играе възлова роля през следващата година. На Игрите догодина очаквайте огромни изненади. Подгответе се за много, много нови имена“, завърши легендарната журналистка.

В звуковия файл можете за чуете какво разказа световната шампионка по художествена гимнастика за мерките, които са предприели на Острова срещу пандемията от коронавирус.

Цялото интервю можете да чуете тук в звуковия файл

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти