Победа в добавеното време и две равенства на старта на първенството на Таджикистан днес

Победа в добавеното време и две равенства на старта на първенството на Таджикистан днес

Ехсон Бобоев вкара в добавеното време на мача и осигури победата с 2:1 на отбора на Хатлон над Истаравшан Ура-Тюбе на старта на първенството на Таджикистан по футбол, едно от четирите в целия свят, което се провеждат въпреки върлуващата пандемия от коронавирус.

Мачът се игра без публика по препоръка на Световната здравна организация, местното Министерство на здравеопазването и федерацията, за да не ескалира разпространението на вируса COVID-19. Да момента в бившата съветска република няма потвърдени случаи на заразени с вируса, въпреки че страната има обща граница с Китай.

Отборът на Хатлон, който до февруари 2018-а година носеше името Вахш, завърши през миналата година на предпоследното място в шампионата.

Все пак те имат и поводи за гордост, тъй като три пъти са били шампиони от независимостта на страната през 1991-а година до днес. Те трябваше да компенсират изоставане от един гол, за да стигнат до успеха.

Локомотив Памир завърши 2:2 с отбора на Файзканд, като и четирите гола паднаха през второто полувреме. Куктош пък завърши 0:0 с един от традиционните участници в азиатските клубни турнири Регар ТадАЗ, а тези два мача днес също се проведоха пред празни трибуни.


Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти