Гледай на живо

Лудогорец пречупи Локомотив на "Лаута" - на живо след 1:3 в Пловдив

Олимпийските квалификации в борбата остават за догодина

Олимпийските квалификации в борбата остават за догодина

Олимпийските квалификации в борбата остават за догодина, реши изпълкомът на Международната федерация по борба (UWW). Турнирите се пренасят огледално за 2021. Европейската пресявка трябваш да бъде в Унгария през март, а световната в София в края на април. Само финалистите взимат квоти за игрите, които бяха пренесени за 23 юли - 8 август следващото лято, заради пандемията от коронавирус. От останалите континентални квалификации само панамериканската успя да се проведе, другите също са пренесени за догодина.

"До първи юли тази година ще бъде уточнен спортният календар до края на 2020. През това време ще имаме разговори със страните -домакини дали ще могат да приемат оставащите големи първенства. Може да се наложи и да променим датите на провеждането им", заяви Цено Ценов, вицепрезидент на UWW и президент на Европейската федерация по борба.

Всъщност до края на 2021 останаха световни и европейски първенства за по-малките възрасти - момчета/момичета, кадети/кадетки, юноши/девойки, младежи. България също е домакин на едно от първенстата, а именно на континенталния шампионат до 15 г. през месец юни.

Освен това членовете на Изпълкома по предложение на Цено Ценов дискутираха и световното догодина в Норвегия. "Обикновено в олимпийска година нямаме световно първенство, но смятам, че е добре да остане. Така ще дадем възможност на много повече състезатели за изява. Вече разговаряхме с домакините от Норвегия. И те имат готовност да отложат първенството с един месец по-късно, тоест за ноември, за да имаме по-голяма пауза между олимпиадата и шампионата", допълни Ценов.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти