18-годишен руски гимнастик се лекува от COVID-19

18-годишен руски гимнастик се лекува от COVID-19

Носителят на четири медала в спортната гимнастика от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през 2018 година Сергей Найдин се лекува от COVID-19, съобщи пред ТАСС старши треньорът на Руския национален отбор по спортна гимнастика Валентина Радионенко. Следващата седмица 18-годишният гимнастик трябва да премине през два последователни теста за коронавирус.

Найдин е бил закаран в болница в Солнечогорск от тренировъчен лагер на 1 април, след като е показал наличие на симптоми за коронавирус. Първоначалният му тест е потвърдил подозренията.

Ирина Винер не се шегува – руските гимнастички продължават тренировки
Ирина Винер не се шегува – руските гимнастички продължават тренировки

“Сергей Найдин се чувства много добре, обади ми се и каза, че трябва да му бъдат направени тестове на 8 и 10 април”, каза Радионенко пред ТАСС.

Треньорът на мъжкия национален отбор Андрей Радионенко също е дал първоначална положителна проба за коронавирус, но вторият му тест е бил отрицателен, съобщи неговата съпруга Валентина Радионенко. 

На 1 април всички руски гимнастически отбори бяха призовани да напуснат тренировъчния център в Новогорск след подозренията за случаи с коронавирус на територията на тренировъчната база. След дезинфекция на залите състезателките по художествена гимнастика обаче останаха в тренировъчната база след специално разрешение.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти