Британската тенис асоциация подпомага своите спортисти с 20 милиона

Британската тенис асоциация подпомага своите спортисти с 20 милиона

Британската тенис асоциация отпуска 20 милиона лири (24 милиона долара) безвъзмездни средства и безлихвени заеми за подпомагане на спортни обекти, треньори, служители и играчи във Великобритания по време на пандемията от коронавирус.

Играчите на сингъл от 101 до 750 място в световната ранглиста и на двойки от 101 до 250-а позиция, които все още не получават финансиране, може да получат от безвъзмездните средства, а наградните фондове на турнирите в страната ще бъдат увеличени, ако състезанията изобщо се подновят. Тази седмица "Уимбълдън" беше отменен, както и почти всички турнири на тревни кортове във Великобритания.

По-голямата част от помощта на федерацията е за защитата на тревните кортове, но и за финансиране на центрове за развитие, двете национални академии и подкрепа на треньорите, който са на пълен работен ден.

Изпълнителният директор на асоциацията Скот Лойд и членовете от екипа му ще съкратят временно заплатите си с 20 процента, докато някои служители ще бъдат пуснати в отпуск през следващата седмица, но ще им бъдат изплатени 80 процента от възнагражденията.

Още от Тенис

Виж всички