Йордан Янчев: Бяхме готови за 5-6 "А" норматива за Токио

Йордан Янчев: Бяхме готови за 5-6 "А" норматива за Токио

Спортист №1 на Община Сандански за 2019 година Йордан Янчев е разочарован, че Олимпийските игри в Токио бяха отложени с една година заради пандемията от коронавирус, но смята, че здравето е на първо място.

 

“С националния отбор тренирахме много усилено точно за тези олимпийски игри и да покрием норматив още през април – след една седмица трябваше да имаме състезание. Почти всички бяхме готови да покрием нормативите, сигурно в плуването щяхме да имаме петима или шестима човека с “А” нормативи, което щеше да е много голямо постижение. Но явно така е трябвало да бъде и е по-добре за всички. Разочаровани сме, но в крайна сметка здравето е на първо място”, каза санданчанинът в интервю за телевизия “Запад”.

 

“Никой в цяла България не плува. В някои държави може и да плуват, но ние не знаем. Тренираме по два пъти на ден – правим сухи тренировки в приложението ZOOM пред погледа на треньорите. Те са ни казали, че при първа възможност, когато можем да плуваме, ще ни извикат на лагер. Но първо трябва да отвори някой 50-метров басейн в България, независимо къде. Тогава ще отидем там и ще започнем да тренираме. Но също така и не се знае за къде ще тренираме, защото всички състеания са отменени”, добави талантът от Сандански.

Той също така смята, че е бил готов тази пролет да стане първият българин с резултат под 3:50 минути на 400 метра свободен стил: “Това щеше да остане в историята”.   

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти