Треньорът на Торонто гарантира, че остава начело на Канада

Треньорът на Торонто гарантира, че остава начело на Канада

Старши треньорът на Торонто Раптърс Ник Нърс е "100 процента сигурен", че ще остане начело на националния тим на Канада. Олимпийските квалификации по баскетбол бяха отложени заради глобалната пандемия от коронавирус, но се очаква да бъдат подновени.

Нърс изведе Торонто до титлата в НБА в първия си сезон начело на тима през миналата година. Той стана селекционер на Канада две седмици след края на финалите в НБА и победата над Голдън Стейт. Специалистът водеше канадците на световното първенство по баскетбол за мъже в Китай през 2019 година. Канада трябваше да бъде домакин на последния квалификационен турнир за Игрите в Токио във Виктория (Британска Колумбия) през юни, но надпреварата беше отложена.

"Разочароващо е, но мога да чакам. Нека гледаме в перспектива. Това не е толкова разочароващо, колкото това, което се случва в момента в целия свят", каза Ник Нърс. Той беше треньор в британската баскетболна лига повече от десетилетие, както и помощник-треньор на националния отбор на Великобритания на олимпийските игри в Лондон през 2012 година.

Още от Баскетбол

Виж всички