В Кения арестуваха бахамски атлет за тренировка с друг състезател

В Кения арестуваха бахамски атлет за тренировка с друг състезател

Бахамският атлет О’Нийл Уилямс е сред група спортисти, които са били задържани в Итън, след като са нарушили разпоредбите на правителството на Кения във връзка с пандемията от коронавирус. Според последните данни в борбата с разпространението на коронавируса в страната не се допускат група или дори двама спортисти да тренират заедно, независимо дали става въпрос за бягане или просто упражнения.

Уилямс, който тренира в Кения през последните девет години, заяви, че не е бил запознат с тази последна мярка на правителството на Кения. Той и друг чуждестранен атлет са тренирали заедно, когато са били спрени от здравни и държавни служители.  

“Честно казано - беше глупаво. Станахме около 9:00 часа в понеделник, за да излезем да бягаме. След около една миля бягане видяхме здравни служители на пътя. Спряха ни, като ни казаха, че има правило, което гласи, че само един спортист може да тренира. Заведоха ни в полицейското управление, взеха ни имената и ни вкараха в килия за около седем часа. След известно време при нас влязоха високопоставени правителтвени служители, които ни обясниха защо не искат да бягаме по двойки и на големи групи. Казаха, че ни дават втори шанс и да не го правим отново“, разказа Уилямс пред The Nassau Guardian.

Кения е една от най-слабо засегнатите страни в света на база числеността на населението. Въпреки че в страната има милиони хора, регистрираните случаи на COVID-19 са едва 110, а починалите са трима.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти