Мартин Иванов: Спортът е големият губещ в настоящата ситуация

Мартин Иванов: Спортът е големият губещ в настоящата ситуация

Националът Мартин Иванов завърши сезона в Румъния с два медала - сребро от Суперкупата на страната и бронз от Дивизия А1. За либерото нещата приключиха в средата на януари, когато получи контузия, а преди две седмици първенството бе прекратено заради пандемията от коронавирус. 

Ще го видим ли скоро на терена, липсва ли му волейбола, удовлетворен ли е от постигнатото, и още - ще разберете от специалното интервю на Мартин пред BGvolleyball.com.   

Претърпя контузия преди повече от два месеца. Как върви възстановяването ти?

Претърпях една, ако може така да се каже доста неприятна контузия (кръстни връзки и менискус). Започнах възстановяването максимално бързо и до момента, по мое мнение и това на докторите, върви нормално. Първия месец беше най-трудно, защото не можеш да изпълняваш много упражнения поради факта, че си ограничен от движение. Щом сега започнахме да правим по-интензивни тренировки и излизаме дори за раздвижвания на стадиона, смятам, че процесът върви доста добре. 

Какви са прогнозите на лекарите? Кога ще те видим отново на терена?

Прогнозите са, че след още два месеца лека-полека може би ще мога да вляза за тренировки в зала. За оптимално влизане в игра само времето ще покаже, но аз съм оптимист.

Как тренираш, за да поддържаш форма?

Изпълнявам комплекси от най-различни упражнения. Тук е моментът да благодаря на физиотерапевта ми Петър Панчев и неговия екип от physiobg за поддържането ми в добра форма. 

Мартин Иванов и футболния национал Кирил Десподов, който също се възстановява от контузия 

Липсва ли ти волейбола?

За един професионален атлет отсъствието и непрактикуването на любимия спорт е неприятно. Да, липсва ми тръпката и имам огромно желание, ако мога още утре да съм на терена.

Съжаляваш ли, че не успя да довършиш сезона в Румъния, който, така или иначе, бе спрян преждевременно?

За първи път ми се случва да не мога да доиграя даден сезон и със сигурност не ми е приятно, но така или иначе ситуацията в момента спря първенствата в повечето държави и спортът е големият губещ! 

Отборът ти Динамо (Букурещ) спечели бронзовите медали в първенството. От тази гледна точка удовлетворен ли си, или смяташ, че можеше да постигнете повече?

Смятам, че можеше да се борим за първото място - тепърва започваше интересната част от шампионата. Като максималист, какъвто съм, винаги гоня първото място, но се научих, че има неща, които не можеш да контролираш. Всичко се случва с някаква причина!

Какви рестрикции спазваш под карантина? 

Спазвам всички необходими мерки и опитвам контактите и излизанията навън да са сведени до минимум. 

Следиш ли българските първенства?  

От българското първенство не съм изпуснал нито един телевизионен мач, а откакто съм в България - всяка седмица гледах по-интересните. 

Мислиш вече за предстоящия сезон?

Нямам търпение да започне новия сезон. Имам желание да съм на терена и отново да се доказвам, но обстоятелствата са непредвидими и може само да гадаем какво ще се случи до тогава (има прекалено много време). 

Искам да напомня на хората, че най-важното е да бъдем позитивни и да се усмихваме, но и да не бъдем нехайни. Трябва да сме отговорни и сериозни, за да отмине пандемията без усложняване на ситуацията - като в други държави! 

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти