Олимпийски шампион не издържа до Токио

Олимпийски шампион не издържа до Токио
Олимпийският шампион по гребане Том Рансли от Великобритания обяви, че се оттегля от спорта след отлагането на Игрите в Токио за следващата година.

34-годишният Рансли спечели златен медал с осморката с рулеви на Великобритания в Рио де Жанейро 2016 година и има бронз от Игрите в Лондон четири години по-рано.
"Времето ми като гребец приключи. След 20 години и два олимпийски медала осъзнах, че нямам какво повече да дам и няма какво повече да спечеля. Отлагането на Олимпиадата в Токио за 2021 година ме принуди да взема това решение", каза той пред ББС.
Рансли добави, че се е надявал отново да бъде в отбора за Токио, където възнамеряваше да сложи край на кариерата си, но надеждата му е приключила след отлагането на олимпийските игри поради пандемията от COVID-19.

"Един приятел казва, че ако спрете да обичате нещо, е невъзможно да му дадете всичко от себе си и вярвам, че тя е права. Използвал съм всичко, което имах, и знам, че да остана във форма, за да се състезавам за място в отбора през 2021 година, е доста голяма крачка за мен", каза още британецът.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти