Патрик Виейра: Обидно е да говорим за футбол

Патрик Виейра: Обидно е да говорим за футбол

Наставникът на Ница Патрик Виейра коментира, че въобще не трябва да се говори за футбол в този момент, когато светът е в криза. Бившият френски национал и колегите му треньори ще направят общо дарение в борбата с коронавируса. Световният шампион с "петлите" сподели, че въобще не се замисля по темата кога отново ще се играе футбол.

"Целият свят трябва да се възстанови от това. Честно, въобще не мисля за бъдещите ни мачове, завършването на сезона, а за жертвите на тази криза и за социалното и икономически влияние, което ще има върху обществото", заяви Виейра.

"Всеки трябва да разбере, че има определена роля. Футболът е на заден план в момента. Най-важното нещо е да се осъзнае колко мащабна е тази пандемия и да застанем заедно в борбата срещу вируса. Обидно е да говорим за футбол", допълни той.

Старши треньорът на Лион Руди Гарсия също говори за сътрудничеството между хората, което е нужно в този период. "Сега е време да се помага. Ние не искахме за дарението, а да покажем, че сме заедно и готови да помогнем. До края на седмицата би трябвало да сме готови да го изпратим", заяви специалистът.

Повечето от френските клубове са изправени пред финансовите затрудния, свързани с кризата. За проблемите призна и генералният директор на Сент Етиен Шавие Тюйло: "Сент Етиен, както всички останали френски отбори, е изправен пред нова и непозната ситуация. Клубът не е мъртъв, но няма илюзии. Ситуацията е притеснителна".


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички