Руски треньор по бокс с коронавирус след квалификацията в Лондон

Руски треньор по бокс с коронавирус след квалификацията в Лондон

Треньор от руския национален отбор по бокс е дал положителна проба за коронавируса след участието на тима на европейската олимпийска квалификация в Лондон.

Квалификацията се проведе миналия месец, но беше прекъсната преждевременно на 16 март заради пандемията от Covid-19, а няколко дена по-късно стана ясно, че трима членове на хърватската делегация, както и двама боксьори и треньор от Турция са заразени с вируса.

Антон Кадушин, който е треньор на Глеб Бакши, споделил, че се е почувствал зле и е вдигнал температура на 25 март, няколко дена след завръщането на руската делегация от Лондон. Впоследствие той е бил тестван за коронавирус, а вече се чувства по-добре и е в домашна самоизолация. Президентът на Руската боксова федерация Умар Кремльов заяви, че ситуацията е под контрол и Кадушин има лека форма на заболяването. Той допълни, че няма случаи на заразени с COVID-19 сред руските боксьори.

На олимпийската квалификация в Лондон участваха и български боксьори, но до момента няма информация някой от тях да е заразен с коронавируса.

БНР

Още от Бойни спортове

Виж всички