Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Сърбия (U16) 0:2

Донадони далече от семейството си и трагедията в Италия

Донадони далече от семейството си и трагедията в Италия

Легендата на Милан Роберто Донадони е треньор на Шънджън и прекарва тежките моменти на кризата, свързана с пандемията от коронавируса, в Китай. От там той наблюдава с тревога случващото се в Италия. Родината му е една от най-засегнатите страни, като почти 14 000 души починаха от болестта.

"Аз съм от Бергамо, едно от местата в много трудна ситуация. Семейството ми е от там. Много е трудно. Всеки ден говоря с майка ми, брат ми, сестра ми. Виждаме се чрез "Фейстайм", "Скайп" или "Уичат", но е различно. Когато си близо до семейството си е едно, но когато си на 10 000 км разстояние, съвсем различно", сподели Донадони.

Трикратният европейски шампион с Милан разкри, че бащата на бившата му жена е починал от вируса и е много притеснен за роднините и приятелите си в Италия. Донадони има желание да се събере със съпругата си Кристина и 6-годишната си дъщеря, които са в планините близо до Милано. Наложените рестрикции от страна на Китай обаче не позволяват чужденци да влизат в страната.

Както много други, бившият селекционер на Италия се опитва да помага. Той е закупил 15 000 маски и се опитва да осигури ръкавици и защитни костюми за медицинските служители в Италия. Планира да прати и вентилатори.

Маските, които е изпратил, обаче престояли 10 дни в Италия преди да бъдат изпратени на тези, които имат нужда от тях. "Това е невероятно, не е възможно. През това време хора са загубили живота си. Важно е политиците да се опитват да съдействат на всички, които се опитват да помагат", възмущава се той.

За Донадони в този момент футболът е на заден план: "Сега най-важно е здравето, важно е да победим вируса. След като това се случи, може да говорим отново за футбол и спорт".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти