Копа Либертадорес и Копа Судамерикана ще завършат

Копа Либертадорес и Копа Судамерикана ще завършат

Президентът на Южнамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) Алехандро Домингес заяви, че Копа Либертадорес и Копа Судамерикана няма да бъдат прекратявани и е оптимистично да се очаква, че двата турнира ще бъдат завършени, дори без наличието на фенове по трибуните.

Двата турнира, които са еквивалентите на европейските Шампионска лига и Лига Европа, бяха спрени в средата на март месец заради пандемията от COVID-19.

"Копа Либертадорес може да започне тогава, когато местните шампионати се подновят. Проблем обаче може да се окаже високата цена за пътуване от една до друга страна, тъй като държавите вече затвориха границите си", коментира Домингес.

В двата турнира, които по план трябва да завършат през ноември, остават да участват още 76 клуба от целия континент.

"Все още ми е трудно да направя конкретна прогноза кога и как ще се възстановят първенствата. Всички сме в шок от случващото се, но мисля, че рано или късно всичко ще се нормализира. Просто ще отнеме време. Разбира се, че искам да гледам мачове пред пълни трибуни, но начинът да върнем футбола е като започнем без публика", коментира още парагвайският функционер.

Бройката на глобално засегнатите хора от новия коронавирус вече премина 1 милион, а над 52 хиляди загубиха живота си заради болестта.

Още от Футбол свят

Виж всички