Африканците не сме ви опитни свинчета, ядосаха се Дрогба и Ето‘о

Африканците не сме ви опитни свинчета, ядосаха се Дрогба и Ето‘о

Публичен разговор между двама френски лекари във връзка с коронавируса ядоса бившите футболисти Дидие Дрогба и Самуел Ето‘о. Въпросните медици - Жан Пол Мира и Камил Лохт, обсъждаха борбата с пандемията и евентуалното изработване на ваксина. В това влизат и тестове на лекарства върху хора от Черния континент. Двамата коментираха, че може би е редно болестта да се изследва и в Африка, а не основно на другите континенти. „Там масово не носят маски, нямат лекарства и отделения за реанимация. Така например учените използват местни проститутки, за да изследват дадени случаи в борбата със СПИН. Какво мислиш?“, пита единият доктор, а другият му отговаря с „Да, прав си, обмисляме това“.

Това бързо се разпространи в социалните мрежи, което доведе до остра реакция.  

 „Шибаняци“, гласеше краткият отговор на Ето‘о, след което бившият голмайстор на Барселона влезе в спор с други потребители, които го обвиниха, че обижда лекарите.  

Дрогба също не си замълча: „Африка не е лаборатория, хората там не са опитни свинчета. Тези думи на докторите са отвратителни.“

Друг бивш футболист на Челси – Демба Ба, също коментира: „Добре дошли в Западния свят, където белите имат себе си за толкова висши същества, че расизмът се превръща в нещо банално“.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти