Дзюба: Агентите в Русия са голямо зло

Дзюба: Агентите в Русия са голямо зло
И в Зенит намаляват заплати
И в Зенит намаляват заплати

Нападателят на Зенит Артьом Дзюба даде любопитно интервю пред главния продуцент на Матч ТВ Тина Канделаки. Руският национал коментира както футболни теми, така и неща от живота извън терена.

"В момента не излизам никъде, освен до аптеката или магазина. Постоянно си мия ръцете. От клуба са ни забранили да излизаме без причина, в противен случай ни чака глоба. Не знам точнчата сума, но може да става дума и за цяла месечна заплата", обясни Дзюба.
"Вероятно ще си навлека още врагове, но ще кажа, че агентите в Русия са голямо зло. Личчният мениджър трябва да е като по-голям брат, приятел, дори баща на футболиста, да защитава изцяло интересите му. 

"Още от дете съм фен на Реал Мадрид. В мечтите си съм си представял, че играя за този клуб. Харесвах ги заради невероятното поколение на Бекъм, Зидан, Раул, Роберто Карлош, Фиго, Гути и останалите", сподели Дзюба. Не зная как е по света, но у нас 99,9% от агентите са с теб само тогава, когато всичко в кариерата ти е наред. Ако имаш проблеми - изчезват. Те работят с 60-70 играчи и заради един няма да тръгнат срещу системата ии даден клуб. Всички агенти в Русия са с футболистите само заради парите. Но пък без тях не може. Няма как един млад играч да се обади в някой клуб и да се моли да го вземат", оплака се нападателят.

Сред по-забавните въпроси към Дзюба беше този в коя жена би искал да се превърне за един ден. 

"Много труден въпрос! Трудно ми е да отговоря. Никога не съм искал да съм жена. Но ако е като във филмите, само за ден... Вероятно Дженифър Анистън, защото я харесвам. Снимала се е в "Приятели", беше с Брад Пит... Всъщност, Брад Пит направи огромна грешка, като я напусна. Дженифър Анистън е много по-красива от Анджелина Джоли. Интересно би било да разбера и какво е да си Екатерина Велика. Казват, че е била силна жена, много умна и коварна", сподели нападателят.

Още от Футбол свят

Виж всички