Собственикът на Пейтриътс достави 1.2 милиона маски от Китай с клубния самолет

Нюйоркчаните най-после имат причина да аплодират големия си съперник в американския футбол Ню Ингланд Пейтриътс, пише Ню Йорк Таймс. Клубният самолет направи благотворителна мисия до Китай и се завърна с повече от един милион медицински маски, като поне 300 хиляди от тях ще бъдат доставени в силно засегнатите болници в мегаполиса.
Боинг 767, брандиран с клубното лого и надписа "6Х ШАМПИОНИ" кацна на летището в Шънчжън в ранните часове в сряда и бе натоварен с 1.2 милиона маски от тип N95, съобщава Wall Street Journal. Собственикът на отбора от Националната футболна лига (НФЛ) Робърт Крафт е похарчил около 2 милиона щатски долара за доставката, която е крайно необходима на нюйоркчаните след разразяването на епидемията от коронавирус в Съединените щати.
"В днешни времена тези от нас, които имат късмета да могат да направят разлика, носят огромна отговорност и са длъжни да използват всички налични средства за помощ", каза Крафт за вестника.
Поне 300 хиляди от маските пътуват днес за Ню Йорк и това се случва благодарение на щатския губернатор Андрю Куомо, чиито лидерски качества по време на кризата са впечатлили Крафт и неговото семейство. Самият собственик на Патс се е дипломирал в "Кълъмбия Юнивърсити" и Ню Йорк винаги е намирал много специално място в сърцето му.
Крафт е поръчал 1.7 милиона маски, но пътническият самолет е побрал само 1.2 милиона за трите часа, които е получил като максимален престой в Китай. Останалите ще бъдат натоварени с по-късен полет.
Крафт обясни, че никога не се е сблъсквал с толкова бюрокращина (от идиома на английски език "red tape") и проблеми, както при получаването на разрешително за полета. Той добави, че китайското консулство в Ню Йорк е трябвало да работи извънредно през изминалия уикенд, за да помогне с издаването на визи за екипажа.
Ню Йорк Пейтриътс е най-успешният франчайз в НФЛ през последните 20 години, в които треньор и куотърбек са може би най-добрите за всички времена Бил Беличик и Том Брейди. Отборът не само спечели шест пъти трофея "Ломбарди", но и 16 дивизионни титли в АФК Изток след реорганизирането през 2002-а година. Така Ню Йорк Джетс спечели само една и другата остана за Маями Долфинс, а в НФЛ често само първият отбор от дадена дивизия взема участие в плейофите. Бъфало Билс, който също е ситуиран в Ню Йорк, пък е без трофей в четиричленната дивизия от 1995-а година насам. Така двата отбора от мегаполиса имат сумарно седем плейофни появи за 18 години - пет за Джетс и две за Билс.
Единственото утешение за нюйоркчаните за този период са двете победи в "Супербоул" на Илай Менинг и Ню Йорк Джетс срещу Брейди и Патс. Този отбор обаче е част от НФК и среща рядко съперника от Фоксбъро, щата Масачузец.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти