Пандемията от коронавирус отложи и Гран при на Франция в MotoGP

Пандемията от коронавирус отложи и Гран при на Франция в MotoGP

Началото на сезона в клас MotoGP на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта беше отложено най-рано за юни, след като Гран при на Франция обяви невъзможност да проведе състезанието в Льо Ман заради пандемията от коронавирус.

Според календара стартът за Голямата награда на Франция трябваше да бъде пети кръг от програмата за годината и да се проведе на 17 май.

"Неспиращото разпространение на епидемията от коронавирус ни принуди да търсим нова дата за провеждането на Гран при на Франция", обявиха в съвместно изявление Международната федерация по мотоциклетизъм (ФИМ), промоутърът Дорна и Съюзът на отборите (ИРТА).

Те добавят, че календарът ще бъде преработен след края на пандемията или при затихване на разпространението на коронавируса в Европа. Следващото състезание по график е в Италия на "Муджело" на 31 май, а неговото провеждане към днешна дата изглежда повече от нереалистично. След Италия пък следва Гран при на Каталуня на 7 юни, а Испания е втората най-засегната страна в Европа. Осмият кръг е в Германия на 21 юни, следван от Нидерландия седмица по-късно.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти