"Тур дьо Франс" няма да се проведе без публика

"Тур дьо Франс" няма да се проведе без публика

Директорът на “Тур дьо Франс” Кристиан Прюдом обяви, че засега датите за най-престижното колоездачно състезание в света остават в сила и отпада възможността то да се проведе без публика. Той направи това съобщение е във връзка с решението от вчера на Международния колоездачен съюз (UCI) да спре сезона за още два месеца, до 1 юни. Така и краят на сезона, който в момента е насрочен за 15 октомври, ще се отложи. Нова дата обаче не е определена.

Тур дьо Франс за момента остава по план от 27 юни до 19 юли. Състезанието “Критериум дью Дофине”, което първоначално беше насрочено от 31 май до 7 юни обаче няма да се проведе на тези дати. Възможно е то да бъде отложено за по-късен период и да се проведе в намален формат. Обиколката на Италия, планирана за май, вече бе отложена.

“Бих излъгал, ако кажа, че не работим и по друг вариант”, обясни Кристиан Прюдом. “За да се проведе “Тур дьо Франс” по график, състезателите трябва да възобновят тренировките си в края на април. Но най-важното е борбата срещу пандемията от коронавирус. Ще се адаптираме според здравната ситуация в страната. Със сигурност обаче “Тур дьо Франс” няма да се проведе без публика”, увери още Прюдом.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти