ФИНА с два варианта за пренасрочване СП по плувни спортове

ФИНА с два варианта за пренасрочване СП по плувни спортове
Световната федерация по плувни спортове (ФИНА) разглежда два варианта за пренасрочване за следващото Световното първенство под своя егида.
Шампионатът беше планиран да се състои от 16 юли до 1 август 2021 година в японския град Фукуока, но заради пандемията от коронавирус Олимпиадата в Токио беше преместена от това лято за периода 23 юли - 8 август 2021 година, което прави невъзможно провеждането на Световното първенство по плувни спортове на оригиналните дати.
Едната възможност на ФИНА е да пренасрочи състезанията за края на септември и началото на октомври 2021 година или за май-юни 2022 година.
От централата не искат най-значимото им събитие да бъде толкова скоро след Олимпийски игри, но от друга страна календарът през 2022 година, особено в периода юли - септември, е пренаситен със сериозни надпревари, които включват Европейско първенство по плувни спортове, плувните стартове от Игрите на добра воля и на Азиатските игри, както и Тихоокеанския шампионат по плуване, в който участват Австралия, Канада, Япония и САЩ.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти