Ред Бул: Формула 1 ще прескочи трапа, но за малките отбори не съм сигурен

Ред Бул: Формула 1 ще прескочи трапа, но за малките отбори не съм сигурен

Формула 1 има „дълбоки джобове“ и ще оцелее в настоящата финансова криза, но Кристиан Хорнер се съмнява дали всички десет отбора ще бъдат на стартовата решетка, за да се насладят на подновяването на най-престижния автомобилен шампионат. Според директора на Ред Бул на по-малките тимове най-вероятно ще им бъде нужна помощ от по-големите, за да преживеят COVID-19 пандемията.

"Формула 1 е много силна финансово структура и има огромни ресурси. Тя ще преживее пандемията, но е друг въпрос дали по-малките отбори ще го направят. Всички директори носим отговорност да защитим интересите на нашия спорт и да пазим настоящия състав непокътнат. В интерес на абсолютно всички е десетте настоящи отбора да прескочат трапа след тази пандемия“, заяви Хорнер.

"Има огромна разлика с 2008 година, защото тогава все още се състезавахме, имаше календар и имаше събития. Тогава виждахме ясно бъдещето ни, а сега то е мъгливо. Не знаем кога ще започнем отново да караме. И тогава имаше някои неясноти, но хора като Рон Денис, Флавио Бриаторе и други мислеха денонощно за интересите на нашия спорт и какво трябва да правим всички заедно, за да оцелеем. В момента светът е тотално различен, а финансите понесоха жесток удар. Не знам колко силно ще засегне това и Формула 1. За момента отборите реагират адекватно и се вижда колективна отговорност. Да, някои са по-засегнати и това важни особено за малките отбори, така че ние трябва да помогнем. Наша обща отговорност е да пазим семейството на Формула 1 здраво“, завърши британецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти