Деветима са вече заразените с коронавирус в националния отбор по плуване на Унгария

Деветима са вече заразените с коронавирус в националния отбор по плуване на Унгария

Девет са вече случаите на заразени с коронавирус в националния отбор по плуване на Унгария. След като вчера се разбра, че световната шампионка Богларка Капаш е дала положителен резултат, днес се оказа, че още седем нейни съотборници са с COVID-19. Другият заразен е треньор. Бройката на заболелите обаче може да нарасне още, тъй като се очакват резултатите от още проби.

Всичките 9 заразени са прекарали миналия месец в тренировъчни лагери на голяма надморска височиха, като повечето от тях са били в Ерзурум (Турция).

Най-забележителното в техния случай е, че първите тестове на всички плувци са били отрицателни, но вторите, направени три дни по-късно, са се оказали положителни. Това означава, че двойната проверка е от съществено значение за окончателната диагноза и за безопасността на другите.

От осемте плувци световната и европейска шампионка на 200 метра бътерфлай Богларка Капаш първа обяви, че е дала полижетелен резултат за коронавирус. Тя направи това вчера в социалните мрежи, признавайки, че е избухнала в сълзи, когато научила диагнозата си. Знаят се имената на още трима от заразените. Това са Доминик Козма - бронзов медалист от световно и европейско, Ричард Бохус  - бронзов медалист от световно и Давид Хорват (сребърен медалист от европейско).

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти