Фенове на Борусия (М) с оригинален начин да подкрепят отбора

Фенове на Борусия (М) с оригинален начин да подкрепят отбора

Привържениците на Борусия (Мьонхенгладбах) намериха оригинален начин как да подкрепят любимия си отбор след подновяването на мачовете в Бундеслигата. Футболът в цяла Европа, с изключение на Беларус, спря заради пандемията от коронавирус и ако срещите се подновят до лятото, вероятно ще се играят без публика. Фенфракция на Борусия (Мьонхенгладбах) няма да остави своя тим без подкрепа и планира да изработи пластмасови фигури с човешки ръст и да ги постави на трибуните.

Срещу 19 евро всеки привърженик може да даде своя лик за портрет, който ще бъде отпечатан върху пластмасова фигура. От всяка продажба 2 евро ще отиват като дарение в помощ на момче, което има нужда от лечение на спинална мускулна атрофия. С друга част от събраните средства ще бъдат подпомогнати седем работници във фенклуба, чиято работа е застрашена заради отлагането на мачовете.

"Ще подпомогнем и два магазина в Мьонхенгладбах, които бяха принудени да затворят по време на пандемията. Кампанията не е с цел печалба, а когато спечелим войната с коронавируса и се завърнем на стадиона, пластмасовите портрети ще останат като сувенири, спомен за тези тежки времена", заявиха феновете.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички