Крило на Аталанта предпочел да играе за Германия вместо Холандия

Крило на Аталанта предпочел да играе за Германия вместо Холандия

Халфът на Аталанта Робин Госенс избра да играе за Германия, въпреки че е половин нидерландец, съобщава вестник "Гадзета дело Спорт".

Лявото крило на Аталанта (Бергамо) е родено в градчето Емерих на Рейн, намиращо се от германска страна точно на границата срещу Неймеген. Той е син на баща нидерландец и майка германка.

Според италианския спортен вестник, треньорът на германския национален отбор Йоахим Льов е поканил левия полузащитник да дебютира за "Маншафта" в евентуалната контрола, която трябваше да се играе по програма днес - вторник, 31 март срещу с Италия. Поради кризата с коронавируса обаче футболът в момента е спрян навнякъде. Най-силното издание на Апенитите обаче е сигурно, че Госенс е казал "да" на покана от Германия. Странното е, че вече на 25 години Госенс не е викан никога в национални отбори - нито от Германия, нито от Холандия, дори на юношеско и младежко ниво.

Техническият екип на "лалетата" също го е следил отблизо в последната година и половина. Самият Госенс заяви преди месец за телевизия NOS, че все още не е направил избор.

"Израстнах точно отвъд границата в Германия, така че от една страна се чувствам германец по местожителство, но също така дълго време играех футбол в Холандия. Това са две луди по футбола страни. Ако наистина трябва да избирам, ще ми бъде трудно", каза тогава той, макар да не е ясно дали по онова време германците са се свързали с него, или това е станало по-късно.

Иначе като момче от границата той нормално сменя школи като дете от двете страни, минавайки през Бохолт (Германия) и след това Витес, където обаче не му дават шанс. Отива в Хераклес Алмело и там е забелязан от скаути на Аталанта. С този клуб той стигна до четвъртфиналите на Шампионската лига, като беше и редовен титуляр.

Според чуждестранни медии, към Госен има голям интерес от страната и чужбина. В Англия например той вече се свързваше с Челси, но потвърждение не пристигна. Може би тези новини са добре за него, тъй като той е изолиран в района на Бергамо, един от най-засегнатите от COVID-19 райони в света.

Още от Футбол свят

Виж всички