Гледай на живо

Берое с драматичен обрат срещу Пирин: Отзивите след двубоя

Кандрева: Истинското Скудето ще е да победим този вирус

Кандрева: Истинското Скудето ще е да победим този вирус

Крилото на Интер Антонио Кандрева говори на различни теми, свързани с пандемията от коронавирус, чийто епицентър в Европа е именно областта Ломбардия в Италия.

"Не очаквах същия сценарий като този от Китай. Символът на този период са снимките на медицински сестри в редица болници в Италия с лица, белязани от умора, и с предпазни маски. Ужасно е. Искам да им благодаря за безкрайния кураж, който показват всеки ден, за отдадеността и за саможертвата. Със сигурност ще преодолеем това и ще бъдем по-силни от всякога. Роднините ми все още са в Рим, заради което страдам най-много. Не мога да виждам баща ми, който боледува от около година. Много е лошо, постоянно мисля за него.

Мачът с Ювентус? Преди всичко, много съжалявах за Даниеле Ругани. В същото време обаче се тревожех за нас самите, въпреки че аз лично не се засякох с него на терена или в съблекалнята. Най-много се притеснявах от възможността да заразя семейството си.Щях да се чувствам ужасно виновно. Ако спазваме правилата, няма нужда да се страхуваме. Определено би било ново преживяване да приключим сезона през юни или юли. Може би не е оптимално заради жегата и дългата пауза, но ще видим. Според мен обаче в момента не е справедливо да се говори за Скудетото. Сега за всички истинското Скудето ще е да победим вируса", коментира Кандрева пред "Кориере дело спорт".

Още от Футбол свят

Виж всички