Легендата Блажевич: По-тягостно ми е вкъщи, отколкото когато бях в затвора

Легендата Блажевич: По-тягостно ми е вкъщи, отколкото когато бях в затвора

Хърватската футболна легенда Мирослав Блажевич винаги е в добро настроение и не пропуска да демонстрира чувството си за хумор, но осъзнава, че е потенциална мишена за върлуващия коронавирус.

"Осъзнайте се всички! Аз съм в рисковата група и със сигурност нямаше да се измъкна, ако ме пипне този вирус. Седя си в къщата и съм дисциплиниран, казва Чиро Блажевич пред вестник "Курир".

Въпреки ситуацията, 85-годишният Блажевич няма нищо против дa демонстрира високия си дух. Но все пак признава, че трудно издържа между четирите стени. "Шибано е, сине мой, шибано е. Моля се на Бог да не бъде уловен от това зло, защото съм изложен на риск. Ако ме хване, няма да го преживея. Ще си отида от този свят. Седя вкъщи, доста съм дисциплиниран, слушам всичко, което ми се препоръчва и действам", разказва още Блажевич.

Попитан от височината на огромния си опит, как вижда излизането от тази ситуация, "треньор номер 1 на Хърватия" отговаря: "Когато видите, че Китай и Америка с всичките си милиарди са безсилни да предотвратят този вирус, какво остава след това на обикновения човек? Не мога да се отчайвам, затова е важно да продължите да бъдете весели и честно казано, когато някой ми звънне да ме чуе, ме радва. Между другото, изглежда ми е по-тягосно да стоя в моята барака, отколкото когато бях в затвора във Франция" (Блажевич прекарва 17 дни в зад решетките), завършва ветеранът.

Още от Футбол свят

Виж всички