Компания на бивш германски тенисист шие 300 предпазни проудкта дневно

Компания на бивш германски тенисист шие 300 предпазни проудкта дневно

Бившият германски тенисист Николас Кифер призова хората да преосмислят начина си на живот и приоритетите си по време на пандемията от коронавирус.

"Времената са трудни, но може би това е възможност за обществото и за целия спорт да забавят ритъма", каза германецът пред "Зюддойче Цайтунг". "Обществата, които толкова често живеят в изобилие, трябва да мислят за това, което е наистина важно", каза още 42-годшният Кифер, който в кариерата си достигна до четвърто място в световната ранглиста.

"В момента нормалният ни живот е поставен в перспектива. Това отрезвяване обаче може да е за добро, ако има нещо добро в цялата тази ситуация", добави бившият тенисист, който в момента е част от проект, занимаващ се с производството на защитни маски и облекла.

"Случи се така, че от 2017 година аз имам собствена модна марка. Изпълнителният директор на фирмата ме потърси и каза, че трябва да действаме. Не се поколебах и за секунди. Затова и сега произвеждаме тези предпазни средства. В момента всички сме в една лодка", добави Кифер, чиято компания шие по 300 продукта дневно.

Още от Тенис

Виж всички