От Серия А с остра реакция на критиките на спортния министър

От Серия А с остра реакция на критиките на спортния министър

Ръководството на италианската Серия А реагира остро по повод коментарите на спортния министър на страната Винченцо Спадафора, който критикува водещите футболни клубове в калчото, че живеят в балон, а заплатите на водещите играчи са нереално високи.

В интервю за вестник "Ла Република" в неделя Спадафора заяви, че спортът не е само футбол и разкри, че ще предложи правителството да похарчи 400 милиона евро за развитие на масовия спорт в цялата страна.

"Големите клубове живеят в балон, в който дават милиони за заплати на футболистите. Тези клубове трябва да разберат, че след кризата нищо няма да бъде същото", каза Спадафора.

В отговор, от Серия А излязоха с позиция, в която се казва, че футболът в Италия осигурява работа на 300 000 души и дава 1 процент от брутния вътрешен продукт на страната.

"Серия А винаги е играла ролята на локомотив в сектора, като генерира приходи от 3 милиарда евро всяка година", заявиха от лигата и допълниха, че солидарните плащания за развитие на детско-юношеския футбол са увеличени от 93 милиона евро през 2010 година до 130 милиона евро тази година.

"Сега не е време за конфликти и спорове. Цифрите говорят сами за себе си и няма какво повече да добавим за ролята на Серия А за развитието на масовия футбол и индиректно за целия италиански спорт", каза Паоло Дал Пино, президент на Серия А.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички