Моци: На никой не му е до футбол, не е важно какво ще стане с първенството

Моци: На никой не му е до футбол, не е важно какво ще стане с първенството
Моци: Няма място за паника
Моци: Няма място за паника

Защитникът на Лудогорец Козмин Моци сподели пред медиите в Румъния, че не вярва на някой футболист в този момент да му е до футбол. Бранителят е на мение, че рестрикциите в България заради коронавирус са в рамките на нормалното, но трябва да бъдат и спазвани. Румънецът добави, че треньорът Павел Върба е попитал целия отбор дали има някой, който да се притеснява да пътува до Милано за визитата на Интер, но отличи организацията, направена от разградския клуб. Румънският футболист на "орлите" призна, че излиза от къщата си, ако се наложи да ходи до магазина и да прави леки тренировки, свързани с индивидуално бягане.

„Реших да остана в България, тъй като смятам, че това е най-добрата опция за мен. Към този момент тук е спокойно и рестрикциите не са чак толкова големи. Светът обаче е притихнал. Можеш да отидеш до магазина, но е лудост да не срещаш хора. Излизаме да тичаме на улицата, но няма никой. Не може да напуснеш града си без сертификат, както и не можеш да влизаш в града”, каза Моци пред медии в родината си. Моци: Ако паузата не е много дълга, изобщо няма да се усети спад във формата ни
„Базата на стадиона ни е затворена. Преди две седмици тренирахме, а след това ни пуснаха в осемдневна пауза. Тогава ни бе препоръчано да не напускаме страната. Не беше забранено, а препоръчано, защото рискувахме да останем под карантина. Получавам тренировките на телефона си, но периодът ще продължи. Трудно е, защото няма какво да правим кой знае колко. Трябва да се справим, да останем по домовете си и да преминем през това препятствие”, отсече още румънският бранител на Лудогорец.

„Треньорът Павел Върба ни попита дали има някой, който не иска да пътува до Милано за мача с Интер. Лудогорец беше взел обаче страхотни мерки. Имахме всичко необходимо, а там не ни бе позволено да напускаме хотела. Тогава още не беше толкова тежко в Италия, но имаше и притеснения. Нормално беше, но особено за нашите семейства и деца – не ми се мисли. Може би хората по света трябваше по-рано да преценят ситуацията. Затова сега трябва да останем възможно най-дълго по домовете си. Моето семейство е добре и избягваме да излизам от дома си. Пазим се и се надяваме Господ да бъде с нас. Не съм се виждал с Клаудиу Кешерю и Драгош Григоре от последната ни тренировка, тъй като всеки предпочита да остане в къщата си”, каза още Моци.
„Собственикът ни беше тестван положително от COVID-19. Ако не бъркам, той направи дарението за болница в Разград – всеки се опитва да помогне с каквото може. В България на ден има средно между 20 и 30 случая, но големи притеснения няма. Може би ако достигнат 1000-2000, то тогава ще бъде по-тежко. Не мисля, че сега някои му е до футбол. За мен не е важно какво ще стане с първенството, просто трябва да преминем през това. Мисля, че ще е трудно да завършим, ако има мачове, до юни. Дори да започнем – ще има риск при пътувания, хотели, защото никой няма да знае какво е било преди. Смятам, че ще е тежко да убедиш футболистите за тяхната сигурност”, завърши Моци.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички