Коронавирусът отложи пенсионирането на американска националка

Коронавирусът отложи пенсионирането на американска националка

Пандемията от коронавирус отложи пенсионирането на капитана на женския национален отбор по волейбол на САЩ Джордан Ларсън. 33-годишната волейболистка ще приключи кариерата си след година - след като приключат Олимпийските игри в Токио през 2021 г. 

Както вече писахме, провеждането на Олимпиадата бе отложено заради широкото разпространение на коронавирусната инфекция. От МОК взеха решението, за да опазят здравето на спортистите и на всички участници в Игрите. 

Джордан Ларсън планираше да приключи с волейбола тази година и Игрите в японската столица да са последният турнир, в който се състезава. Състезателката, която играе на поста посрещач, има във витрината си две олимпийски отличия (сребро от Лондон 2012 и бронз от Рио 2016) и се целеше в още един медал, с който да запълни колекцията си. 

"Много от нас са ядосани. Но съм благодарна, че не отмениха Игрите - може да се случи и това, можеше и да е десет пъти по-лошо. Има и добра страна - дава ни се повече време за подготовка. Да облека националната фланелка е всичко за мен. Ето защо няма проблем да отложа с една година пенсионирането си", каза световната шампионка от 2014 г. в интервю за американските медии.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти