Гледай на живо

Контра”: Утвърди ли се Португалия като водещ отбор на Евро 2024

Аматьорски английски клуб пита защо Ливърпул ще е шампион, а той не

Аматьорски английски клуб пита защо Ливърпул ще е шампион, а той не

Собственикът на аматьорския Уортинг Джордж Доуел изрази недоволството си от прекъсването на сезона и заяви, че Английската футболна асоциация мери с различен аршин. Преди няколко дни ФА официално обяви, че всички първенства под Националната лига няма да бъдат доигравани заради епидемията от коронавирус. 

Според решението изпадащи отбори няма да има, но няма да има и такива, които печелят промоция. Това пряко засяга Уортинг, защото отборът играе във Висшата дивизия на Истмиън лига и бе напът да се изкачи, печелейки историческа промоция във второто ниво на Националната лига. Това обаче няма да се случи заради отмяната на кампанията, което съсипва 27-годишният собственик.

 

Преди 10 години Джордж Доуел преживява ужасяваща автомобилна катастрофа, след която тялото му остава парализирано и животът му се променя драстично.

"Защо ние не можем да довършим сезона си, а професионалистите ще го направят? Всички в отбора работиха толкова усърдно. Това са пари, време и усилия, хвърлени на вятъра. Клубът щеше да стигне до най-високото ниво в историята си. Къса ми се сърцето", заяви собственикът на клуба пред Daily Mail.

"Промоцията е мечта, която отнемат от ръцете ни. И не разбирам защо това се позволява. Трябва да има еднакви правила за всички. Но може би в по-горните нива са замесени повече пари. Щом на нас не ни позволяват да спечелим лигата си, защо Ливърпул да спечели тяхната? И ако промоцията нагоре ти осигурява повече финанси, защо тогава спират точно долните нива? Та ние броим всяка стотинка", каза още той.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички