Данило Галинари също помага в борбата с COVID-19

Италианският национал Данило Галинари ще финансира закупуването на 400 комплекта за тестване на заразния коронавирус и други медицински оборудвания в Оклахома Сити. Баскетболистът на отбора от едноименния град знае как се развива ситуацията с COVID-19 в родината му още от първия ден, където жертвите вече са над 10 хиляди.

"Като знам какво се случва в родината ми и през какво е минало семейството ми както във Франция, така и в Италия, ако мога да помогна за смекчаване или поне избягване на някои от неприятностите, които имахме рано в Италия, и можем да се справим по-добре тук в Оклахома и САЩ като цяло, би било страхотно", казва Галинари

"Не предсказвах нищо, не бях магьосник. Просто казвах на всички, че каквото се случва в Италия, е много възможно да се случи и в САЩ. За щастие Адам Силвър свърши невероятна работа, затваряйки всичко веднага, така че не преминахме през фаза 2. Никога не сме играли мачове без публика. След случилото се беше чудесно за него, че направи това, което трябваше като спря всичко", допълва Галинари.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти