Намери се и отбор, който твърди, че извънредното положение няма да му се отрази финансово

Намери се и отбор, който твърди, че извънредното положение няма да му се отрази финансово

Треньорът на Кариана (Ерден) Веселин Великов бе категоричен в мнението си, че дори и да продължи по-дълго време извънредното положение и прекъсването на първенството това няма да се отрази зле финансово на отбора.

Известно е, че босът на ерденчани Милан Йосифов има сериозен бизнес с колбаси и отборът носи името на неговата фирма, като към днешна дата неговата работа върви добре с оглед на нуждите на крайния потребител.

"По времето през което не тренираме ще взимаме по 60% от заплатите, но това е нормално, тъй като все пак не можем да изпълняваме тренировъчните си задължения. Това ще бъде от началото на април. Нашият президент ни е дал пълни заплати за този месец. Всички тези неща няма да се отразят финансово на отбора в дългосрочен план, тъй като нашият благодетел Милан Йосифов има сериозен бизнес, който не е засегнат през този период. Когато подновим тренировки, тогава нещата ще си дойдат на мястото и момчетата ще си взимат пълните възнаграждения", коментира той пред Football24.bg.

"Ситуацията е неприятна, но каквато е за нас, така е и за всички други. Честно да ви кажа силно се надявам първенството да се доиграе по някакъв начин. Бяхме пуснали момчетата в почивка до края на март месец, но сега удължаваме срока до 20-и април".

"Надеждите са ни, че нещата ще се пооправят през следващите седмици и ще можем да си вършим задълженията по нормалния начин. Разбира се, че това прекъсване не бе в добър момент за нас. Знаете, че тъкмо натрупахме няколко победи и отборът бе в подем".

"Кариана има добър потенциал и мисля, че все още можем да покажем още по-добри неща на терена. Надявам се това да се случи за в бъдеще". 

"Мисля, че със сигурност тази епидемия ще се отрази негативно на футбола и ще има отбори, които ще бъдат засегнати. Знаете, че доста клубове разчитат все пак на общински пари. За наша радост при нас нещата стоят по друг начин".


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти