Огбона: Отначало в Англия се подиграваха на Италия

Огбона: Отначало в Англия се подиграваха на Италия
Защитник на Уест Хам: Сякаш чакаха някой да умре, за да вземат мерки
Защитник на Уест Хам: Сякаш чакаха някой да умре, за да вземат мерки

Италианският защитник на Уест Хам Анджело Огбона разкритикува британското правителство заради закъснелите мерки срещу пандемията от коронавирус. Той спомена отношението на Острова спрямо нейния епицентър в Европа, а именно Апенините, като коментира и физическата форма на играчите във Висшата лига.

"Когато започна всичко, имаше скептицизъм, по извънредната ситуация се действаше лекомислено. Мисля, че имаше също така намерение да се предпази страната икономически след Брекзит. Властите подцениха много сериозен глобален проблем. Отначало се подиграваха на нас (Италия - б.р.), мислеха, че преувеличаваме и раздуваме проблема. Аз живея в Лондон, но веднага се притесних за нас и семейството ми в Италия. Трябва да ви кажа истината - поне в Лондон имаше притеснение. Празни супермаркети, по-малко хора наоколо, но Лондон не е Англия.

Очакваме следващите указания от ФА, за да разберем какво ще правим. Има обаче други приоритети. Сега, след като премиерът Борис Джонсън даде позитивен тест за COVID-19, тревогата нарасна. Тренираме от вкъщи, имаме насоки от Девид Мойс и неговия щаб. Всекидневно информираме клуба. Проблемът е, че живея в апартамент.  Някои играчи са с временно настаняване, като специалната подготовка ще отнеме време. Правилно е да се мисли, че ще ни отнеме месец, за да навлезем във форма. Трудното обаче е, че нямаме възможност да тренираме така, както ни се иска", коментира Огбона пред "Тутомеркатоуеб". 

Още от Футбол свят

Виж всички