Тихомир Иванов - късметлията, който може да тренира навън

Тихомир Иванов - късметлията, който може да тренира навън

Да тренираш при извънредно положение и без да излизаш от дома си е предизвикателство. Финалистът от олимпийските игри в скока на височина - Тихомир Иванов, е от спортистите-щастливци с голям двор в дома си по време на пандемията. Скачачът, който бе част и от финала на последното световно първенство, няма да успее през това лято да посегне към добро класиране в Токио, след като Игрите бяха отложени с година.

Иванов все още не беше постигнал търсения резултат за участие на олимпийските игри в Токио. Височината, която той трябваше да преодолее е 2,33 м, за да бъде сигурен участник на най-големия спортен форум в света.

Най-доброто постижение на българина е 2,31 м от 2017 г., но за да го подобри и да спечели квота за Игрите догодина, Иванов ще трябва… да почака.

Въпреки това, лекоатлетът продължава да намира всекидневно мотивация, за да поддържа своята физическа форма. Тихомир се е изолирал в старозагорското село Змейово.

Извънредното положение го предизвиква да импровизира в тренировъчния процес. Обособил е специално място за тренировки. Да, секторът за височина липсва, но не изцяло - все пак е намерил начин да направи няколко скока.

"Просто се чувствам късметлия, че мога използвам този двор, който е зад мен, а тук зад мен се намира Аксел, който искаше да бъде част от видеото. Тренира и той с нас усърдно. Прави и той отсечки, но не мисля, че тези тренировки в домашни условия могат да заменят това, което на всички ни липсва - да сме в залите, на стадионите", споделя лекоатлетът.

Тихомир е ограничил до минимум контактите си. У дома е само с годеницата си - Елеонора Драгиева, както и нейните родители. За Тихомир ситуацията е странна, защото това е един от редките случаи, в които тренира без конкретна цел.

"Опитваме се да се забавляваме и да бъдем позитивни, затова останете си вкъщи, за да може скоро да се върнем, където ни е мястото", добавя атлетът.

Въпреки че нормалният тренировъчен процес му липсва вече много, сега Тихомир намира повече време за близките си и за спортове с по-висок коефициент на късмета в тях.

btvnovinite.bg

Следвай ни:

Още от Лека атлетика

Виж всички