Гледай на живо

Берое и Камбуров вгорчиха завръщането на Локо (София) в елита, нападателят само на гол от легендарния рекорд на Петър Жеков

Макс Уитлок се надява, че вдъхновява поколението след себе си

Макс Уитлок се надява, че вдъхновява поколението след себе си

Двойният олимпийски медалист в спортната гимнастика от Рио де Жанейро 2016 Макс Уитлок се надява, че ще задържи вниманието на младите си последователи към този спорт в условията на пандемията от коронавирус. 27-годишният британец редовно публикува в профила си в Instagram упражнения у дома, с които се надява да задържи вниманието на малките гимнастици и те отново да се върнат в залата, след като пандемията отмине. Той коментира и как му се отразява  отлагането на Олимпийските игри в Токио с една година.

 

“Ако трябва да бъда честен, ще кажа, че с всяка година става по-трудно – тренировките са по-трудни и възстановяването отнема повече време. Но се опитвам да гледам положителните неща и е страхотно, че не отмениха Олимпиадата. В тази ситуация нито един спортист нямаше да се подготви”, сподели Уитлок.

 

В момента той се радва на компанията на съпругата си Леа и 13-месечната си дъщеря Уилоу в дома им в Есекс – играят заедно, тренират заедно.  

Уитлок сподели и защо е решил да показва упражнения на своите последователи: “Исках да направя нещо, с което да помогна на всички тези милиони деца, които не могат да излязат и да правят това, което искат. Мисля, че това е важно, когато се върнат към нормалното – децата да не са далеч от гимнастиката. Искам да ги задържа за гимнастиката и се надявам, че споделянето на тези тренировъчни сесии ще помогне.”

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти