Михаил Иванов: Италия ми липсва

Михаил Иванов: Италия ми липсва

Бившият вратар на Левски Михаил Иванов даде интересно интервю за EuropaCalcio.it, в което призна, че му липсва Италия. На Апенините Иванов носи екипите на Сиена, Форджа, Пиаченца и Робур Сиена, като е играл с футболисти, доказали се в Серия „А“, сред които Лоренцо Инсиние, Чиро Имобиле, Марко Сау, Албин Екдал, Диего Фариас и Леонардо Спинацола.

„Италия ми липсва. Прекарах най-хубавите си години там. Надявам се да се върна скоро. Инсиние още преди години показа, че притежава всичко необходимо да бъде голям футболист. Лоренцо имаше и късмета да работи със Зденек Земан две години подред".

„Горд съм, че играх с футболисти от този калибър. Разбира се, че се замислям какво не ми е достигнало да играя с тях в момента. Италия ми липсва всеки ден, но не само на мен, а и на семейството ми. Израснах в Италия и прекарах най-добрите си години там. Имах късмета да играя с футболисти и да работя с треньори, които записаха името си в историята и продължават да пишат такава“.

„Сега съм у дома, в България. Взех си кратка почивка от футбола – до юни. След това ще видим къде ще продължа. С моята съпруга съвсем скоро очакваме да се роди вторият ни син. Надявам се скоро да се върна в Италия“.

Още от Българи зад граница

Виж всички