Шефът на родната борба не е доволен от отлагането на олимпиадата с година

Шефът на родната борба не е доволен от отлагането на олимпиадата с година

Президентът на федерация по борба Христо Маринов не е доволен от отлагането на олимпиадата с цяла една година. Той все пак намира и нещо положително в създалата се ситуация и това е, че младите състезатели като Едмонд Назарян ще станат още по-добри до 2021-ва.

“Лично аз исках олимпиадата да се проведе в срок или да бъде изместена с няколко месеца, но да бъде в рамките на 2020 година. Сега ще трябва да пренастройваме всичко наново. Не се знае кога ще са квалификациите, какви други състезания ще има, изобщо календарът е пълна каша… А и след като през 2021-ва има олимпиада, то след три години идва нова - в Париж. Времето между двете става много малко. При това положение кога ще са световните първенства? И това никой не знае в момента”, заяви Маринов в интервю за “Меридиан Мач”.

“Съжалявам, защото след европейското първенство в Рим, на което спечелихме три титли и общо 6 медала, самочувствието на момчетата бе много добро и очаквах отлично представяне в олимпийските квалификации. Но така е било писано”, допълни той.

“Сега големият въпрос е дали по-опитните борци ще могат да продължат още една година (б.р. Иво Ангелов смяташе Токио 2020 да бъде венецът в неговата кариера). Може би на някои ще дойде нанагоре. Ще им натежи да повтарят наново, за кой ли път, целия този тренировъчен цикъл. Дано да издържат. Но от друга гледна точка има и нещо хубаво в цялата ситуация. А именно - някои от по-младите ще пораснат, ще станат още по-здрави и ще натрупат още по-голям опит. Това важи не само за Едмонд Назарян, но и за други наши борци както при мъжете, така и при жените”, каза още шефът на родната борба.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички