Гледай на живо

ЕВРО 2020: Италия - Уелс 1:0

Пелегрини остава в басейна още поне година след отлагането на Олимпийските игри

Пелегрини остава в басейна още поне година след отлагането на Олимпийските игри

Звездата на италианското плуване и световната рекордьорка на 200 метра свободен стил Федерика Пелегрини прие с чувство на самоирония, че трябва да отложи края на спортната си кариера, но се съгласи с отлагането на Олимпиадата в Токио.

"От една страна смятам, че, по дяволите, трябва да плувам евентуално още една година. Това изглежда като шега, но е факт, че не мога да спра точно сега", каза 31-годишната Пелегрини, която спечели златен медал на Олимпиадата през 2008 година, поставяйки световен рекорд на 200 метра свободен стил.

Година по-късно тя подобри този рекорд, който все още е нейно притежание, и така спечели първото от общо шест златни отличия от световни шампионати.

"Шегата настрана, предпочитам да се състезавам тази година, но като се има предвид всичко, което се случва. Много спортисти нямат възможност да тренират и не бихме били готови за Олимпиадата. Ето защо съм съгласна с отлагането. Сега става въпрос за препрограмиране на всичко и се надявам тялото ми да издържи още една година", добави Пелегрини, която планираше да се оттегли от плуването след Токио 2020.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти