Още един старт от Формула 1 бeше отложен заради СOVID-19

Още един старт от Формула 1 бeше отложен заради СOVID-19

Състезанието за Голямата награда на Азербайджан във Формула 1 официално беше отложено за неопределен срок заради пандемията от коронавирус, съобщиха организаторите на надпреварата. Това е осми старт от началото на сезон 2020, който е отложен или отменен заради глобалната пандемия.  

"Решението за отлагането на петия старт от сезона във Формула 1 в Баку беше взето след продължителна дискусия с ръководството на надпреварата, с Международната автомобилна федерация (ФИА) и с правителството на Азербайджан", се казва в изявление на организаторите.   

"Причина за отлагането на състезанието е глобалното разпространение на COVID-19 и се основава на експертни препоръки, предоставени от съответните правителствени агенции. Все още се надяваме да проведем старта през 2020 година и ще продължим да работим в тясно сътрудничество с Формула 1, ФИА и правителството на Азербайджан. Новата дата на състезанието ще бъде обявена по-късно. Всички закупени билети са валидни без ограничения", добавиха домакините.   

Гран При на Азербайджан по програма трябваше да се състои от 5 до 7 юни. Това e осмата надпревара за годината, която беше отложена или отменена заради пандемията от коронавирус след Гран При на Австралия, Бахрейн, Виетнам, Китай, Нидерландия, Испания и Монако. Новият сезон във Формула 1 може да започне не по-рано от 14 юни в Монреал, но това състезание също е под заплаха заради COVID-19.  

Още от Моторни спортове

Виж всички