Кризата ще се отрази сериозно на трансферното лято

Кризата ще се отрази сериозно на трансферното лято

Кризата в световен мащаб ще се отрази сериозно на летните трансфери на клубовете. Пандемията от коронавируса спря футбола и ще нанесе финансови загуби на всички. Така плановете на някои от грандовете за мащабна лятна селекция доста ще се променят.

В Барселона и Ювентус вече обмислят намаляване на заплатите. Икономическата ситуация най-вероятно ще засегне евентуалното завръщане на Неймар на "Камп Ноу" и плановете на "бианконерите" за нови големи покупки.

Очакванията на специалисти са, че клубовете ще действат изключително предпазливо на трансферния пазар. Това важи за големите, а малките ще се борят за оцеляване.

В Англия, където най-много пари, също ефектът ще е сериозен. Челси може да се откаже от мащабната си лятна селекция, която възнамеряваше да прави. Миналото лято лондончани бяха наказани и не можеха да правят трансфери, а през януари Франк Лампард не се възползва и не привлече играчи.

Манчестър Юнайтед има скъпи трансферни цели и те по всяка вероятност ще бъдат сведени до минимум. Ливърпул също се очакваше да купува, след като рядко го правеше през последните два трансферни прозореца.

Още от Футбол свят

Виж всички